The Independent: Мерките за борба с епидемията във Великобритания поставят милион работни места в риск

      Публикувано на Tuesday, 17 March , 2020      2007 Прегледа     
The Independent: Мерките за борба с епидемията във Великобритания поставят милион работни места в риск

  • Коронавирус

Поне един милион работници в пъбове, барове и ресторанти могат да загубят работните си места, след като премиерът на Великобритания Борис Джонсън призова гражданите на страната да не излизат навън и да не посещават заведения.

В Обединеното кралство засега не са обявени планове за държавни субсидии за малкия бизнес, който може да бъде засегнат от пандемията и собствениците на ресторанти веднага изразиха недоволството си от думите на Джонсън, пише британското издание The Independent.
Собствениците твърдят, че са пред фалит, защото няма как да възвърнат загубите си и нямат застраховка за такъв тип ситуация.

По-рано Джонсън обяви, че ще бъдат въведени нови мерки за борба с разпространението на COVID-19 в страната и призова гражданите на Обединеното кралство да избягват всички социални контакти, доколкото е възможно. Собствениците на заведения обаче предупредиха, че тази препоръка представлява „екзистенциална заплаха“ за бизнеса им, освен ако правителството не им предостави финансова подкрепа.

Профсъюзът Unite изчислява, че около една трета от всички 3,2 млн. работни места в този сектор са в риск заради карантината.

Те призоваха правителството да започне да изплаща заплатите на тези работници, които иначе трябва да бъдат уволнени.

Ръководителят на търговския съюз UK Hospitality Кейт Никълс описа изявлението на Джонсън като „катастрофално“.

„Правителството на практика остави нашия сектор без никаква подкрепа и това изказване ще доведе до фалита на хиляди бизнеси и стотици хиляди загубени работни места“, каза тя.

„В последните седмици нашият сектор страда от безпрецедентни загуби от посещения и много заведения вече са на колене“.

По-рано стана ясно и че пъбовете няма да могат да разчитат на застраховките си за загуба на клиентела, причинена от коронавируса.

От Асоциацията на британските застрахователи предупредиха, че само малък брой пъбове ще могат да получат пари от застраховките си.

Те казват, че „стандартните застраховки са създадени да покриват стандартни рискове и затова е малко вероятно да се отнасят до ефектите на глобални пандемии като COVID-19”.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2020/03/17 последна редакция в 11:41 AM
Източник : Фокус | Снимка : Google
2008 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки