Начало Лондон The Times: Лондон дава визи на богати руснаци без проблем

The Times: Лондон дава визи на богати руснаци без проблем

London Today – Лондон днес брой 17


Категория Лондон | 2018/04/04 at 7:00 PM | 81
Коментари ->> Добави Коментар

Стотици състоятелни руснаци са получили британски визи като инвеститори, без да бъдат проверени източниците на парите им, пише The Times.“В рамките на инвеститорска визова програма Tier 1 богати руснаци са получавали гражданство във Великобритания срещу инвестиция от 2 милиона паунда”, съобщава авторитетното издание.

Други пък са се сдобили с визи и право да живеят в Обединеното кралство срещу инвестиция от 50 000 паунда или покупка на бизнес в страната.

От 2008 година до средата на 2015 година по официални данни по тези програми визи са получили 3000 души, от тях 705 руснаци и 1396 членове на техните семейства.

Transparency International призова британското правителство да провери всички издадени визи по тази програма за граждани от страни с “висок корупционен риск”.

Според данните, когато тези правила са били променени и възможностите намалени през 2015 година, количеството на заявленията рязко е намаляло с цели 84%.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/04/04 at 7:00 PM
82 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дир | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама