Тревожни данни за икономиката на Великобритания

      Публикувано на Tuesday, 16 June , 2020      1748 Прегледа     
Тревожни данни за икономиката на Великобритания

  • Лондон

Британската икономика ще се свие с 8% тази година и е малко вероятно да се възстанови от щетите, нанесени от коронавирусната криза до 2023 г., предупреди в. “Гардиън”.
Официалните данни показват, че икономиката на Великобритания се е свила с рекордните 20.4% през април.

По този начин Лондон е изправен пред най-лошата рецесия за повече от три века.

Това е безспорно предизвикателна среда за бизнеса.

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие прогнозира, че икономиката на Обединеното кралство ще се свие от повече от която и да е друга развита страна, тъй като предприятията се борят да се възстановят от пандемията.

Според изчисленията БВП на страната ще се свие с 11,5% през 2020 г. или 14%, ако вирусът се върне и налага второ блокиране.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/06/16 последна редакция в 3:00 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
1749 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки