Home България Трима души са задържани след снощния протест в Асеновград

Трима души са задържани след снощния протест в Асеновград

България 2017/07/03 at 9:50 AM | 0 Прегледа
Сподели

Трима души са задържани след снощния протест в Асеновград, образувани са три досъдебни производства, две от които – по бързата процедура.

Това каза на брифинг тази сутрин в Асеновград директорът на ОД на МВР-Пловдив Атанас Илков.Единият е Петър Низамов, който е бил задържан късно снощи в Бургас. Той е арестуван за хулиганска проява, открояваща се с цинизъм и дързост – нападение на оператор на национална медия.

Илков определи протеста снощи като напрегнат, мащабен, с много заряд и много емоция, за щастие – завършил без инциденти.

Протестът бе пореден в Асеновград, след като на 26 юни, край язовир “40-те извора”, група роми нападнаха състезатели от местния клуб по кану-каяк, като побоят се пренесе пред болницата в центъра на града.

За сбиването в “Шекер махала” в Пловдив директорът на полицията уточни, че между двата ромски рода е съществувала стара вражда и снощи е ескалирало напрежение. Стреляно е с ловна пушка.

Петимата, поразени от сачмите, са били в болнично заведение и са освободени за домашно лечение.

В клиниката е останал само един, който е с прободна рана в гърба.

По случая седем души са задържани за хулигански прояви, днес се очаква да им бъдат повдигнати обвинения.

И в Асеновград, и в ромските махали в Пловдив ще продължи засиленото полицейско присъствие, докато обстановката се нормализира, каза Атанас Илков.

http://www.bta.bg/

 

Коментирай с Фейсбук

Споносорирани публикации

Четете новия брой на ВЕСТНИК

Реклама

Споносорирани публикации