Тръмп и Робъртс в спор за независимостта на съдебната система

      Публикувано на Thursday, 22 November , 2018      92 Прегледа     
Тръмп и Робъртс в спор за независимостта на съдебната система

  • САЩ

В остър спор за независимостта на съдебната система влязоха американският президент Доналд Тръмп и председателят на Върховния съд съдия Джон Робъртс, предадоха световните информационни агенции.Причината бе въведената от Тръмп имиграционна реформа – закон, забраняващ на граждани на няколко държави да влизат в страната.

Законът бе оспорен в американски съдилища, което даде повод на президента да обвини съответните съдии, че са “Обама съдии” и не подкрепят политиката му.

Бившият президент Обама е сред противниците на закона. 

Робъртс обаче заяви, че “съдиите не служат на определен президент, а са независими“. Трябва да сме благодарни, че имаме такава независима съдебна система.

В отговор Тръмп написа в “Туитър”: “Съжалявам, съдия Робъртс, но при Вас наистина има такива съдии”. 

Агенциите отбелязват, че подобна остра размяна на реплики между върховен съдия и американски президент е рядка.

Етикети:
Категория САЩ | 2018/11/22 последна редакция в 1:42 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
93 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки