Тръмп иска премахване на зелените карти и въвеждане на точкова система

      Публикувано на Friday, 17 May , 2019      172 Прегледа     
Тръмп иска премахване на зелените карти и въвеждане на точкова система


Президентът на САЩ Доналд Тръмп представи план за имиграционна политика, предвиждащ промяна в системата за подбор на легални имигрантии укрепване на границите за противодействие срещу нелегалната миграция, предадоха информационните агенции.Президентът изложи детайли по темата пред журналисти в Белия дом.

Планът предвижда изискване за владеене на английски език и полагане на специален изпит за гражданство. Освен това мигрантите ще трябва да са в състояние да се издържат сами.

По думите на Тръмп, трябва да бъде въведена точкова система, подобна на тази, която се използва в Канада, вместо досегашната лотария със зелените карти.

“Системата ще бъде най-после честна, прозрачна и ще осигурява равнопоставеност”, заяви Тръмп.

Той обеща да предложи законови промени с цел да се прекрати контрабандата на деца и “хуманно, но незабавно децата без придружители да се съберат със семействата си в страните, от които са дошли”.

На някои категории кандидати за гражданство ще се дава приоритет.

Повече точки ще получават младите имигранти, които биха имали по-голям принос в социалната система на страната.

Същото ще важи за хората с ценна квалификация, високо образование, както и за тези, които създават работни места.

Етикети:
Категория САЩ | 2019/05/17 последна редакция в 8:30 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
173 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки