Начало Свят Тръмп може да поиграе голф, а британците да платят сметката

Тръмп може да поиграе голф, а британците да платят сметкатаКатегория Свят | 2018/07/10 at 8:00 AM | 53
Коментари ->> Добави Коментар

Доналд Тръмп се очаква да играе голф на едно от своите игрища в Шотландия през следващата седмица, което би могло да струва на британските данъкоплатци 5 млн. паунда (6.6 млн. долара).

Президентът на САЩ ще направи първото си официално посещение във Великобритания на 13 юли, когато се очаква да се срещне с кралица Елизабет Втора и с британския премиер Тереза Мей.Смята се също така, че Тръмп ще вечеря с бизнес лидери в двореца Бленъм, бивш дом на Уинстън Чърчил.

След тези свои официални задължения се смята, че Тръмп ще се отправи на север към Шотландия, където през уикенда ще поиграе голф на едно от двете игрища, които притежава в страната. През почивните дни президентът не се очаква да работи.

От полицията в Шотландия са изчислили, че охраната на Тръмп по време на евентуалното му посещение на голф игрището може да струва около 5 млн. паунда и за нея ще са необходими над 5 000 полицаи.

След като шотландски депутат повдигна въпроса за това кой ще покрие разходите, от Даунинг стрийт обявиха, че ще платят сметката.

В различни градове във Великобритания се очаква да има демонстрации срещу Тръмп, като най-малко две от тях ще са в Шотландия — в Глазгоу и Единбург.

Тръмп има силна семейна връзка с Шотландия, тъй като неговата майка Мери Ан Маклауд Тръмп е родена на остров Люис през 1912 г.

Неговата лична репутация в родната страна на неговата майка обаче пострада сериозно още през 2006 г., когато Тръмп купи крайбрежен имот в Абърдийн и го превърна в голф курорт.

Впоследствие Тръмп купи и популярния курорт Търнбери, чието голф игрище редовно се използва за състезания.Етикети: # # #

Категория Свят | 2018/07/10 at 8:00 AM
54 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Профит | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама