Начало Свят Тръмп: Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка

Тръмп: Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка

donald-trump


Категория Свят | 2018/01/31 at 12:00 PM | 88
Коментари ->> Добави Коментар

Aмериканският президент Доналд Тръмп обяви, че никога не е имало по-добро време за живеене в Америка!

В първата реч “За състоянието на Съюза” държавният глава на САЩ обяви, че Съединените щати са отбелязали забележителен напредък и са постигнали изключителен успех.“Никога не е имало по-добро време за живеене в Америка”, каза Тръмп.

US-президентът обяви, че затворът в Гуантанамо в Куба няма да бъде затворен, а там ще бъдат изпращани заловените терористи от ИДИЛ.

По време на речта му част от демократите бяха с оранжеви панделки, за да покажат противопоставянето си на политиката на президента, който иска да депортира имигранти, влезли нелегално в Съединените щати.

Туитър обяви, че речта на Тръмп е най-споделяната в историята – повече от 3 милиона пъти.

“От изборите насам ние създадохме 2,4 милиона работни места, включително 200 000 само в индустриалното производство. След години на стагнация на заплатите, най-сетне виждаме повишаващи се възнаграждения”, каза още Тръмп, цитиран от БТА.

Президентът обяви, че фондовият пазар “чупи рекорд след рекорд“. Той обеща, че от другия месец милиони американци ще започнат да носят вкъщи още по-високи заплати, благодарение на масовите данъчни съкращения, които той подписа като закон в края на 2017 г.

Президентът призова за компромис между републиканци и демократи, който да позволи Конгресът да приеме законопоректа за генерирането на най-малко 1,5 милиарда долара за модернизиране на пътищата, мостовете и други инфраструктурни проекти.

Президентът на САЩ отново обяви, че Китай и Русия заплашват американските ценности, потвърждавайки завоя в Стратегията за национална сигурност към съперничество между великите сили, предаде AFP, цитирана от “Фокус”.

“По света ние се изправяме срещу разбойнически режими, терористически групи и съперници като Китай и Русия, които са заплаха за нашите интереси, икономика и ценности”, заяви още Тръмп пред Конгреса.

“В справянето с тези опасности, ние сме наясно, че слабостите са най-сигурния път към конфликт и превъзхождащата ни сила е най-сигурната ни защита”.Етикети: #

Категория Свят | 2018/01/31 at 12:00 PM
89 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама