Начало Свят Тръмп продължи с една година ембаргото срещу Куба

Тръмп продължи с една година ембаргото срещу КубаКатегория Свят | 2017/09/09 at 8:39 AM | 68
Коментари ->> Добави Коментар

Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе решение да продължи до 24 септември 2018 г. ограниченията, действащи спрямо Куба,

като в същото време си запази правото да ги смекчи, предаде ТАСС, цитирайки негово изявление, разпространено от пресслужбата на Белия дом.Става дума за закон, действащ още от 1917 г. Той позволява да се налагат ограничения в търговията със страни, враждебно настроени към САЩ.

В момента Куба е единствената страна, която попада под ударите на този закон. През 2008 г. от този списък бе изключена Северна Корея, спрямо която същевременно действат най-строги санкции.

Тръмп отбелязва, че срокът на ембаргото, действащо въз основа на този закон, изтича на 14 септември тази година.

“Аз взех решение, че продължаването на тези мерки спрямо Куба с още една година съответства на интересите на САЩ”, отбелязва той.

Със същото решение президентът продължи и своите пълномощия, които му дават свобода на действие относно спазването на ембаргото и правото да разрешава отделни сделки.

ТАСС припомня, че през юни Тръмп обяви отмяната на някои решения на своя предшественик Барак Обама, отнасящи се до нормализацията на отношенията с Хавана.

Администрацията на САЩ в частност затегна правилата за пътувания в Куба на американски граждани и забрани да се прави бизнес с организации, контролирани от кубинските военни.

http://www.bta.bg/Етикети: # # # # #

Категория Свят | 2017/09/09 at 8:39 AM
69 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама