Начало Свят Тръмп разгневи британците, след като нападна здравната им система

Тръмп разгневи британците, след като нападна здравната им системаКатегория Свят | 2018/02/08 at 2:00 PM | 99
Коментари ->> Добави Коментар

Американският президент Доналд Тръмп предизвика гневната реакция на британските политици, атакувайки NHS – Националната здравна служба.В пост в Туитър Тръмп заяви, че демократите искат универсална система за здравно осигуряване, но хиляди протестират във Великобритания, защото тяхната универсална здравна система не работи и е на път да фалира.

Протестът, визиран от Тръмп, се състоя в събота. Тогава хиляди излязоха на поход “Спасете NHS“, настоявайки за повече средства. Организаторите на демонстрацията заявиха, че са имали за цел да покажат “любовта” на хората към NHS, съобщи ВВС.

В отговор от „Даунинг стрийт“ заявиха, че Тереза Мей е горда със системата на здравеопазване на Великобритания.

Британският министър на здравеопазването Джеръми Хънт пък подчерта, че NHS наскоро бе класирана като най-добрата система за здравеопазване в света.

По думите му в отговор на Тръмп, никой от протестиращите не би искал да живее в система, в която 28 млн. души нямат достъп до здравеопазване.

NHS може да има предизвикателства, но се гордея, че съм от страната, която изобрети универсалното осигуряване – където всички получават грижа, независимо от размера на банковата си сметка“, написа Хънт.

В Обединеното кралство NHS се финансира от общото данъчно облагане, така че хората не трябва да плащат допълнително, за да получат лечение. В САЩ, за да получат здравна грижа, хората трябва да имат допълнителна осигуровка за медицински грижи.

Великобритания харчи за здравеопазване 9.1 на сто от своя БВП, а САЩ – 17.1 на сто, показват данните на Световната банка. Средната продължителност на живота във Великобритания е 81.6 години – с близо 3 години повече, отколкото в САЩ.Етикети: #

Категория Свят | 2018/02/08 at 2:00 PM
100 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Сега | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама