Начало Лондон Тръмп в Давос: Уважавам Тереза Мей!

Тръмп в Давос: Уважавам Тереза Мей!Категория Лондон | 2018/01/30 at 8:05 PM | 59
Коментари ->> Добави Коментар

“С премиера Тереза Мей имахме страхотна дискусия и сме на една и съща вълна. Премиерът и аз имаме наистина прекрасни отношения – може да не вярвате, но трябва да ви кажа – изпитвам огромно уважение към нея за работата, която върши”.Това каза на пресконференция заедно с Тереза Мей американският президент Доналд Тръмп в Давос, Швейцария, където той пристигна за Световния икономически форум.

По думите му той и Мей “се харесват много” и е бил разпространен погрешен слух за обтягане на взаимоотношенията между двете страни.

“Няма нищо, което да се случи на вас и ние да не застанем зад вас”, каза той.

“Има наистина специална връзка между Великобритания и САЩ”, продължи Мей пред журналисти. “Както казвате, ние работим заедно, рамо до рамо, за да се справим с предизвикателствата на света”, заяви тя.

Тръмп посочи, че САЩ и Великобритания са се разбрали по съвместни военни въпроси. “Ние обичаме страната ви”, заяви още той.

Едно от нещата, които ще се развият между двете държави с годините, ще бъде търговията. Тя ще се увеличи многократно, каза още Тръмп.

По-рано британският премиер Тереза Мей изнесе реч пред гостите на Световния икономически форум, в която опита да наложи повече натиск на технологичните гиганти да се справят с екстремисткото съдържание в техните сайтове.

Тя говори за злоупотребите с децата и модерното робство, които също според нея трябва да намерят по-силно противопоставяне в социалните мрежи, предаде Би Би Си. Според нея акционерите в тези компании трябва да използват влиянието си, за да наложат тези проблеми да бъдат посрещнати много сериозно.

“Никой не иска да бъде известен като терористка платформа или първото мобилно приложение по избор на педофилите”, каза Мей. “Тези компании разполагат с най-добрите мозъци в света. Те трябва да се фокусират върху най-доброто за посрещане на своите фундаментални социални отговорности”, каза Мей. 

Британският министър-председател заяви, че думите в подкрепа на свободната търговия трябва да се подплатят с действие.

По време на речта си в Давос Мей подчерта, че налице има три предизвикателства. Според нея поетите ангажименти по търговията със стомана трябва да се прилагат, донорите на хуманитарна помощ трябва да постигат своите цели и че Световната търговска организация трябва по-бързо да развие стандарти по услугите и електронната търговия, за да поддържа скорост, равна с промените в световната икономика.

Същевременно тя допълни, че Великобритания ще продължи да бъде глобален защитник на свободната търговия, след като напусне ЕС.Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама