Начало Свят Трус в Румъния – граждански протест, бягащи политици

Трус в Румъния – граждански протест, бягащи политициКатегория Свят | 2018/08/07 at 3:25 PM | 48
Коментари ->> Добави Коментар

Политическо земетресение в Румъния – политици, които бягат в Коста Рика и Мадагаскар, както и такива, които свалят регистрационни номера, защото били срещу управляващата партия.На 10-и август в Румъния ще се състои протест срещу пипалата на корупцията.

На какво се дължи обстановката в северната ни съседка коментира за Bulgaria ON AIR румънският журналист Алекс Недеа.

“Властите в Румъния осигуряват повече зрелища, отколкото хляб. Правят безплатно представление на гърба на беднотията на хората”, каза Недеа за “България сутрин”.

Той добави, че не вярва в системи, ръководени от един човек и че борбата срещу корупцията е създадена от много млади и амбициозни прокурори, а не само от един.

“Румънският народ обича да има враг, срещу който да се бори. Когато имаме образ на врага, е много лесно да се обединим и разрушим една система – така беше с Чаушеску. Опитахме се да променим много неща на улицата и успяхме, но напоследък политическата класа е имунизирана срещу вълните на недоволство”, отбеляза журналистът.

Той припомни, че избирането на Клаус Йоханис е изненадало целия свят, като тогава много румънци са отишли до урните, за да гласуват.

“Политическата класа трябва да се страхува от затишието и привидното спокойствие”, предупреди Алекс Недеа.

 Етикети: #

Категория Свят | 2018/08/07 at 3:25 PM
49 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Днес | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама