Начало Свят Трусът в Северна Корея е на 50 километра от мястото на предишните ядрени тестове

Трусът в Северна Корея е на 50 километра от мястото на предишните ядрени тестовеКатегория Свят | 2017/09/23 at 1:31 PM | 108
Коментари ->> Добави Коментар

Комисията, подготвяща бъдещата дейност на Организацията на договора за пълна забрана на ядреното оръжие (Comprehensive Nuclear-Test-Ban Treaty Organization) съобщи,

че необичайната сеизмична активност, регистрирана днес в Северна Корея, е била на 50 километра от мястото, на което са извършени предишните ядрени изпитания, предаде Ройтерс.По-рано днес китайски и южнокорейски ведомства съобщиха за земетресение в Северна Корея с магнитуд между 3 и 3,4.

Според китайски представители то може да се дължи на експлозия, а според южнокорейски представители – причините за труса били естествени.

На 3 септември Северна Корея извърши ядрено изпитание и това предизвика трус с магнитуд 6,3. ООН прие санкции, САЩ също наложиха наказателни мерки.

Организацията на договора за пълна забрана на ядреното оръжие е международна организация, която ще започне работа с влизането в сила на договора за забрана на ядреното оръжие.

Договорът ще влезе в сила 180 дни след като бъде ратифициран от 44 страни, изброени в анекс към него и за които има сведения, че имат ядрен реактор или най-малкото някаква напреднала форма на ядрена технология.

Договорът бе отворен по-рано тази седмица за ратификация.

БТАЕтикети: #

Категория Свят | 2017/09/23 at 1:31 PM
109 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама