Цените на имотите във Великобритания с най-силен ръст от 2007 г.

      Публикувано на Thursday, 20 May , 2021      718 Прегледа     
Цените на имотите във Великобритания с най-силен ръст от 2007 г.

  • Лондон

Цените на имотите във Великобритания бележат най-силния си годишен ръст от световната финансова криза насам, подкрепени от данъчните облекчения и подобряващата се икономическа обстановка на Острова, пише Bloomberg.
Жилищата поскъпват с 10.2% на годишна база през март, което е най-силното им повишение от август 2007 година, показва статистиката във Великобритания.

Само през март, на месечна база, поскъпването е с 1.8%. Това пък е най-силният месечен ръст от април 2014 година досега.

Средната цена на едно жилище на Острова е 256 405 паунда, което се равнява на около 298 000 евро.

Поскъпването се случва на фона на данъчните облекчения за покупката на имоти, приети от британския финансов министър Риши Сунак. Благодарение на тях купувачите спестяват по 15 000 паунда средно на сделка.

Облекчаването на противоепидемичните мерки също допринася за раздвижването на имотния пазар.

През март поскъпването е най-силно в североизточните части на страната, в Йоркшир и Хъмбър. Това е поредното доказателство, че много британци, принудени да работят от вкъщи през по-голямата част от времето, търсят възможност да напуснат големите градски центрове.

В Лондон и в Югоизточна Англия имотите поскъпват само с 1% през март, което е близо два пъти под средното за страната.

В Лондон на годишна база повишението на цените е с 3.7% – най-ниското в сравнение с всички останали региони.

Въпреки това средната цена на едно жилище в Лондон (над 500 000 паунда, или 580 000 евро) все още е почти два пъти по-висока в сравнение с тази за цялата страна


Етикети:
Категория Лондон | 2021/05/20 последна редакция в 3:00 PM
Източник : Профит | Снимка : Google
719 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки