Цените на жилищата във Великобритания достигнаха пореден рекорд през декември

      Публикувано на Saturday, 9 January , 2021      680 Прегледа     
Цените на жилищата във Великобритания достигнаха пореден рекорд през декември

  • Лондон

Цените на жилищата във Великобритания достигнаха рекорден връх през декември, след като стимулите на правителството за закупуване на имот и желанието за излизане от големите градове е подкрепило търсенето, предава Bloomberg.
Цените са скочили с 6% на годишна основа през декември до средно 253 374 паунда (340 хил. долара), сочат данни на ипотечната банка Halifax. На месечна база увеличението е с 0,2%.

Бумът на имотния пазар е бил стимулиран от намаляването на данъка върху покупките на имоти.

Пандемията от COVID-19 стимулира и интереса към преместване в по-големи имоти и в жилища извън градския център, тъй като работата от разстояние става все по-обичайна.

Броят на британците, работещи от вкъщи, ще нарасне петкратно до 2025 г., сочи отделно допитване на ръководители в областта на финансите, публикувано от Deloitte. Според същото допитване 98% от 90-те финансови ръководители очакват корпоративните данъци и данъците за физическите лица да нараснат.

Месечният ръст обаче показва, че жилищният пазар вероятно започва да губи известна инерция. Halifax прогнозира, че цените може да намалеят с 5% през 2021 г., тъй като данъкът върху имотните сделки изтича през март, а нови ограничения за спиране на разпространението на вируса натежават върху икономиката.

Тъй като „се очаква безработицата да нарасне през идните месеци, натискът към понижаване на цените на жилищата остава вероятен през 2021 г.“, казва Ръсел Гали, управляващ директор на Halifax.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/01/09 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
681 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки