Начало BG Лондон ЦИК реши: Най-много секции в чужбина – във Великобритания

ЦИК реши: Най-много секции в чужбина – във ВеликобританияКатегория BG Лондон | 2017/03/06 at 10:00 AM | 100
Коментари ->> Добави Коментар

След дълго заседание ЦИК взе решение за броя на секциите за гласуване в чужбина за предсрочния парламентарен вот на 26 март.

В крайна сметка българите зад граница ще могат да гласуват в общо 70 държави, където ще бъдат разкрити 371 секции, съобщава bTV.Девет държави са с висока степен на риск и в тях българите няма да могат да гласуват.

Това са държави, в които има малко подадени заявления за гласуване и не може да се гарантира демократичността на изборите. В този списък попадат страните като Сирия, Ирак, Афганистан и Етиопия.

Най-много секции в чужбина ще бъдат открити във Великобритания, където ще има 58 места за гласуване. В САЩ и Турция броят им е по 35.

Във Франция ще бъдат разкрити 15 секции, в Гърция – 21, а в Германия – 13. Последната страна е с толкова малко секции, защото държавата е дала съгласието си за разкриване на секции само в дипломатическите и консулските представителства.

По публикацията работи: Красимир Ангелов

Прочети още на: http://www.dnes.bg/Етикети: # #

Категория BG Лондон | 2017/03/06 at 10:00 AM
101 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама