Начало България Цветни снимки на Борисов, свирки и скандирания “оставка” пред КЕВР

Цветни снимки на Борисов, свирки и скандирания “оставка” пред КЕВР

Категория България | 2017/12/15 at 11:44 AM | 14
Коментари ->> Добави Коментар

Граждани, организирани от БСП, протестираха пред сградата на КЕВР срещу повишаването на цените на водата.

Те носеха плакати “Водата е човешко право, стоп на увеличението“, “София срещу Веолия“, “Бойко ти си гОла вОда“, “Спрете геноцида“, “Вода и ток – грабеж”.Лидерът на БСП Корнелия Нинова се включи в протеста, на който присъстваха и много депутати от БСП. Общинските съветници от БСП също дойдоха на столичния булевард “Дондуков”. Организационният секретар на БСП Кирил Добрев също подкрепи протеста. Протестиращите граждани скандираха “оставка” под прозорците на Комисията.

На протеста беше и Велизар Енчев, който първи държа реч, като заяви, че” това е протест срещу Бойко Методиев Борисов”, след което последваха отново викове “оставка”. Енчев призова на 17 януари отново да има протестни действия.

Председателят на софийската организация на БСП Калоян Паргов заяви, че поскъпването не е оправдано, защото 1/3 от софиянци нямали канализация.

Протестиращите излязоха на трамвайните релси и блокираха за кратко пътя на трамваите.

Припомняме, в момента КЕВР е в процес на обсъждане на предложение за увеличение на цената на водата в 15 населени места в страната. Очаква се на някои места увеличението да достигне до 20%.

Това породи напрежение и протести в обществото. С проблема се зае и омбудсмана Мая Манолова, която заплаши, че ще атакува решенията на КЕВР в съда.

Най-солено поскъпване на водата е предвидено за облат Ямбол – с 20%. Увеличението за Враца ще бъде с 13%, за Бургас – с 12%, а за София – с 9.3%. За област Силистра е предвидено увеличение с 6.5%, за Монтана – с 6.4, за Русе – с 6.2%, за Перник – с 5.8%, за Смолян – с 4.5%, за Шумен – с 3%, за Пловдив – с 2.9%, за Кърджали – с 2.8%.


Категория България | 2017/12/15 at 11:44 AM
15 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама