Начало Здраве, Свят Цял град в Испания започна диета

Цял град в Испания започна диетаКатегория Здраве, Свят | 2018/02/21 at 12:00 PM | 80
Коментари ->> Добави Коментар

Цял град в Испания започна диета. Жителите на Нарон в провинция Галисия са си поставили за цел да свалят общо 100 000 килограма чрез по-здравословен начин на живот, съобщава Евронюз.В рамките на инициативата местните ресторанти ще предлагат само полезна храна, а здравните центрове програми за физическа активност.

Шест от десет жители на испанския град Нарон са с наднормено тегло.

Според ръководителя на проекта д-р Карлос Пинейро, основната цел е да се придобият здравословни навици, най-вече от децата.

Жителите на град Нарон, които са 39 426 – имат за цел да свалят общо 100 хиляди килограма за две години. Според Статистическия институт на автономната област Галисия, където се намира град Нарон – 19.18% в областта страдат от затлъстяване. Общо за Испания процентите са 17.03%.

Ръководителят на проекта д-р Карлос Пинейро е категоричен, че инициативата се прави не защото проблемът в Нарон е по-сериозен отколкото в други испански и европейски градове, а за да се ограничи световната тенденция на затлъстяване и като превантивна мярка срещу различни заболявания:

„10-годишните деца със затлъстяване са се увеличили с 2 процента, а тези с наднормено тегло – с пет на сто. Това сериозно увеличава риска от хронични заболявания. Искаме да поправим това“.

В рамките на инициативата, която е започнала на 25 януари, равностойността на свалените по време на диетата килограми ще бъдат дарени под формата на храна на местни неправителствени организации.Етикети: # #

Категория Здраве, Свят | 2018/02/21 at 12:00 PM
81 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама