Начало Свят Турският президент Ердоган припадна в джамия

Турският президент Ердоган припадна в джамияКатегория Свят | 2017/06/25 at 4:40 PM | 71
Коментари ->> Добави Коментар

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи първите си изявления, след като тази сутрин припадна по време на молитва.

Молитвата се е провеждала в джамията Мимар Синан в истанбулския район „Аташехир”, предаде информационната агенция Догу хабер ажансъ (ДХА), цитирана от “Фокус”.Пред журналисти и насъбралото се множество в двора на джамията Ердоган оповести, че се е почувствал зле, по специално заради нивото на кръвната захар, но бързо се е съвзел и в момента е добра форма.

Стана известно, че турският президент е излязъл тази сутрин в 05.15 часа от резиденцията си „Късъклъ” в Истанбул, за да отиде на първата тържествена молитва по повод Рамазан байрама.

По време на слушането на проповедите Ердоган е почувствал неразположение и е припаднал. Веднага е бил обкръжен от охраната, а медицинският екип на президентството му е оказал първа помощ.

Междувременно имамът на джамията е оповестил пред вярващите, че здравословното състояние на Ердоган е добро. Самият той е бил свален на носилка в специалния ВИП салон в подземния етаж на джамията, където е дошъл на себе си и си е отпочинал.

Отвън веднага е пристигнала и го е чакала линейка, а намиращите се в близост болници са имали готовност да го приемат за лечение.

http://dnes.dir.bg/Етикети: #

Категория Свят | 2017/06/25 at 4:40 PM
72 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама