Твърд Брекзит ще срине сектора на услугите

      Публикувано на Saturday, 27 April , 2019      220 Прегледа     
Твърд Брекзит ще срине сектора на услугите

  • Лондон

От твърдия план за Брекзит на правителството на Тереза Мей излиза, че британската икономика е сериозно застрашена, каза Давиде Сера в интервю за Bloomberg.

Причината за това е, че секторът на услугите представлява 80% от икономиката на Великобритания. Той е категоричен, че и Европа не би приела плана в настоящия му вид.Сера отбеляза, че Европейският съюз прояви достатъчно търпение в очакване на предложение за план за Брекзит.

Основният проблем на предложения план обаче е, че се опитва да раздели два тясносвързани сектора (на стоките и услугите), каза ръководителя на Bloomberg Economics Стефани Фландърс.

“Вие може да продавате асансьори и знаете, че те са стока, но какво ще кажете за всичките услуги, които вървят заедно с асансьора. Една стока може да включва много услуги, дори чистата разлика между стоките и услугите, всъщност, е пълен хаос.”

На въпроса какъв ще бъде ефектът върху Лондонското Сити в случай на по-твърд Брекзит, Давиде Сера каза, че трябва да се има предвид голямата тежест на сектора на услугите върху британската икономика и ролята му за формирането на БВП на страната.

Резултатът от настоящият план ще бъде загуба на една трета от хората наети в компаниите, извършващи услуги, което би означавало “от 15 до 20% намаление на населението през следващите от 3 до 5 годни”, смята той.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/04/27 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Блумбърг | Снимка : Google
221 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки