Начало Лондон Твърд Брекзит ще срине сектора на услугите

Твърд Брекзит ще срине сектора на услугитеКатегория Лондон | 2018/08/13 at 7:00 PM | 115
Коментари ->> Добави Коментар

От твърдия план за Брекзит на правителството на Тереза Мей излиза, че британската икономика е сериозно застрашена, каза Давиде Сера в интервю за Bloomberg.

Причината за това е, че секторът на услугите представлява 80% от икономиката на Великобритания. Той е категоричен, че и Европа не би приела плана в настоящия му вид.Сера отбеляза, че Европейският съюз прояви достатъчно търпение в очакване на предложение за план за Брекзит.

Основният проблем на предложения план обаче е, че се опитва да раздели два тясносвързани сектора (на стоките и услугите), каза ръководителя на Bloomberg Economics Стефани Фландърс.

“Вие може да продавате асансьори и знаете, че те са стока, но какво ще кажете за всичките услуги, които вървят заедно с асансьора. Една стока може да включва много услуги, дори чистата разлика между стоките и услугите, всъщност, е пълен хаос.”

На въпроса какъв ще бъде ефектът върху Лондонското Сити в случай на по-твърд Брекзит, Давиде Сера каза, че трябва да се има предвид голямата тежест на сектора на услугите върху британската икономика и ролята му за формирането на БВП на страната.

Резултатът от настоящият план ще бъде загуба на една трета от хората наети в компаниите, извършващи услуги, което би означавало “от 15 до 20% намаление на населението през следващите от 3 до 5 годни”, смята той.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/08/13 at 7:00 PM
116 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Блумбърг | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама