Твърд Брекзит ще удари британските автомобили

      Публикувано на Wednesday, 3 October , 2018      162 Прегледа     
Твърд Брекзит ще удари британските автомобили

  • Брекзит

Ако Лондон не успее да сключи сделка с Брюксел по Брекзит, това ще удари стотици хиляди работни места в автомобилната индустрия на Обединеното кралство.

Това се казва в публикуван отчет на Комитета по въпросите на бизнеса, енергетиката и икономическите стратегии на Великобритания.Посочва се, че автомобилната индустрия в кралството зависи много от износа на автомобили и че ЕС е основен пазар за нея.

Ако се стигне до твърд Брекзит и бъдат спуснати търговски бариери за британския износ, това ще означава свиване на производството и загуба на стотици хиляди работни места.

Според експертите, загубите само от този сектор на британската икономика се изчисляват на 4.5 милиарда паунда. Според отчета, няма никакъв шанс загубата на европейските пазари ,където британските автомобили ще са неконкурентноспособни ,да бъде заменен с други в Азия или Америка.

Етикети:
Категория Брекзит, Лондон | 2018/10/03 последна редакция в 7:00 PM
Източник : | Снимка :
163 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки