Твърд Брекзит ще засегне сериозно автомобилния сектор, в който има заети 800 000 германци

      Публикувано на Thursday, 11 October , 2018      63 Прегледа     
Твърд Брекзит ще засегне сериозно автомобилния сектор, в който има заети 800 000 германци


Възможен твърд Брекзит би довел до допълнителни митнически тарифи за германските компании от над 3 млрд. евро на година,посочи немският икономически институт IW в Кьолн, като поясни, че в този случай германският износ за Великобритания би спаднал с до 57 на 100, пише БНР.

Необходимо е да се знае, че преговорите за слагане на край на продължилото четири десетилетия членство на Великобритания в ЕС навлязоха в заключителния си етап повече от две години, след като британците гласуваха за референдума през 2016 г. в подкрепа на Брекзит.

Преди дни се заговори, че Великобритания и ЕС планират да постигат осезаем напредък в преговорите на предстоящата среща на върха на 17 и 18 октомври.

Анализ на икономическия институт IW свидетелства, че при излизане на Великобритания от ЕС без споразумение твърд Брекзит ще засегне сериозно автомобилния сектор, в който има заети около 800 000 германци и който представлява най-големият износител на страната, тъй като подобен сценарий ще струва около 60% извънредни разходи за автомобилната индустрия.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/10/11 последна редакция в 8:00 AM
Източник : Блумбърг | Снимка : Google
64 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки