Начало Свят Twitter забрани рекламата от акаунти на Russia Today и Sputnik

Twitter забрани рекламата от акаунти на Russia Today и SputnikКатегория Свят | 2017/10/27 at 8:00 AM | 80
Коментари ->> Добави Коментар

Социалната мрежа Twitter реши да забрани рекламата от всички акаунти, принадлежащи на руските медии Russia Today (RT) и Sputnik, предаде Би Би Си.

От компанията уточняват, че решението е взето в отговор на разкритията за намеса на двете медии в кампанията за американските президентски избори.“Решението се основава на нашето изследване на ситуацията с изборите през 2016 г. в САЩ и заключението на разузнаването, че Russia Today и Sputnik са се опитвали да повлияят на изборния процес в полза на руското правителство.” – съобщават от Twitter.

В изявлението на компанията се посочва, че решението за спиране на рекламата от акаунтите на Russia Today и Sputnik влиза в сила веднага.

От Twitter заявяват също, че ще дарят за благотворителност доходите си от реклами на RT и Sputnik за периода от 2011 г. досега, в размер на 1.9 милиона долара.

https://news.bg/Етикети: # # #

Категория Свят | 2017/10/27 at 8:00 AM
81 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама