Uber си върна лиценза в Лондон

      Публикувано на Tuesday, 3 July , 2018      42 Прегледа     
Uber си върна лиценза в Лондон

  • Лондон

Компанията за споделени пътувания Uber спечели важно дело в Лондон и ще получи лиценз да продължи да работи в града, пише Reuters.

Това е частична победа за новия изпълнителен директор Дара Косровшахи, който направи промени по бизнеса на Uber, за да може компанията да продължи да оперира.Новият лиценз на Uber е под строги ограничения и идва с предупреждение, че компанията ще трябва да докаже, че е променила модела си, за да продължи да работи в Лондон, най-големия европейски пазар за превозвача.

Промените в Uber се наложиха, след като транспортните власти в Лондон отказаха да подновят лиценза на фирмата през септември 2017 г., защото Uber не се е справила с докладването на сериозни нарушения на своите шофьори, както и да прави проверки на миналото им.

Успех за Косровшахи

Делото беше основен проблем за новото ръководство на Uber. Изпълнителният директор на компанията Дара Косровшахи застана начело само месец преди решението да бъде взет лицензът на фирмата в Лондон. Той обеща, че ще “оправи нещата” в Лондон, и пое курс към промяна на бизнес плана на Uber.

Компанията получава 15-месечен лиценз, като според съдия Ема Арбутнот Uber все още е на “пробен период”. Според Арбутнот Uber е доказала, че е по-безопасна компания. Лицензът все пак е за много по-кратък период, отколкото 5-годишния, който беше отказан в края на миналата година. Кметът на Лондон Садик Кан също коментира по случая, като според него това решение не е “картбланш за Uber в Лондон. Вярвам, че всички трябва да играят при едни и същи правила, без значение колко власт имат”, коментира той в свое изявление.

В Лондон Uber вече ще има телефонна централа, която да работи денонощно и да следи за проблеми с шофьорите на фирмата.

Тя има около 45 хил. шофьори в града, като решението на лондонския съд може да бъде използвано като прецедент и за други големи градове, където Uber има проблеми с лиценза.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/07/03 последна редакция в 8:00 AM
Източник : Капитал | Снимка : Google
43 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки