Начало Здраве Учени спорят дали горната граница на човешкия живот ще надхвърли 115 години

Учени спорят дали горната граница на човешкия живот ще надхвърли 115 годиниКатегория Здраве | 2018/09/26 at 5:00 PM | 164
Коментари ->> Добави Коментар

Една теория разбуни духовете в научните среди миналата година с твърдението,

че хората са достигнали максимума на естествения си живот и той не може да надхвърли 115 години, а регистрираните рекорди над тази възраст, които не са много, са абсолютни изключения.Нови анализи обаче се опитват да оборят тази прогноза и изтъкват, че потенциалът на човешкия живот да продължи да расте съвсем не е изчерпан.

Сега теорията, че възрастта на хората ще се увеличава и може далеч да надмине 115, се защитава от пет различни анализи, публикувани като поредица в журнала Nature и цитирани в британското издание “Гардиън”.

Провокативният труд, който постави лимит на човешкия живот и предизвика реакция от останалите учени, излезе в същия журнал през 2016 г. от автори от нюйоркския медицински колеж “Алберт Айнщайн”.

Част от аргументите в новите разработки са свързани с напредъка на медицината и най-вече със сравнението колко бързо нараства средната продължителност на живота, откакто хората разполагат със средства за ефективно лечение. Но още по-голяма част от атаките са насочени срещу методиката и обработката на информацията, с която в Ню Йорк са достигнали до точното число.

Основната обща критика срещу изследването е това, че данните, на които се основава са поделени на две – преди и след 1995 г.

Втората част изключва първата, което помага да се получи средната стойност от 114.9 години максимална продължителност на живота, обаче скрива хода на цялостната тенденция.

Друг проблем е и това, че за сравнения и усредняване на данните в разглеждания период са избрани само 12 статистически моментни съвкупности при положение, че феномени като французойката Жан Калман, починала на 122 години през 1997 г. и известна като най-възрастния човек в историята, изкривяват значително общата картина.Етикети: #

Категория Здраве | 2018/09/26 at 5:00 PM
165 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама