Учени търсят какво прави пилетата щастливи

      Публикувано на Saturday, 22 June , 2019      958 Прегледа     
Учени търсят какво прави пилетата щастливи

  • Любопитно

Учени от университета на Гуелф в Онтарио искат да установят какво прави пилетата щастливи през краткия им живот, съобщи Асошиейтед прес.

За целта специалистите работят с 16 породи, като ги подлагат на поведенчески тестове и проверяват физическото им състояние.
Те наблюдават как птиците преодоляват бариера, за да достигнат до храна, дали се плашат, дали си играят с изкуствени червеи, дали чистят перата си.

Играта с червеи изглежда наистина е показател, че са щастливи.

Изследването цели да се намали страданието на пилетата и да бъде проверено дали краткият им живот може да бъде приятен.

Напоследък защитниците на животните настояват те не само да не страдат, но и да живеят добре. Подобни идеи обаче се струват неуместни на производителите.

Жестокостта към пилетата започва с това, че съвременните породи са с толкова големи гърди, че трудно ходят и изпитват непрекъсната болка. Защитниците на животните искат производителите да започнат да работят с други породи.

Според производителите обаче пилетата не се движат, защото не обичат. А и ако породите бъдат сменени, ще са необходими повече ресурси за отглеждането им и цените ще се повишат.

Канадското изследване може да установи кои пилета страдат по-малко.


Етикети:
Категория Любопитно | 2019/06/22 последна редакция в 11:48 AM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
959 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки