Начало Свят UKIP загуби единствения си депутат

UKIP загуби единствения си депутатКатегория Свят | 2017/03/27 at 1:27 PM | 114
Коментари ->> Добави Коментар

Евроскептичната антиимигрантска Партия за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) загуби единствения си депутат в британския парламент, след като Дъглас Карсуел напусна формацията, съобщи АПФ.Това се случва само няколко дни, преди премиерът Тереза Мей да започне официалната процедура по напускане на Европейския съюз.

Карусел емигрира от управляващата Консервативна партия през 2014 г., за да се превърне в единствения член на 650-местната Камарата на общините от ЮКИП. Той обаче отдавна е в противоречие с основателя на партията Найджъл Фараж.

В своя блог бившият депутат каза, че партията е играл водеща роля в миналогодишния референдум за „Брекзит“, но тя вече е “свършена работа”.

“Ще оставя ЮКИП приятелски и със съзнанието, че спечелихме”, пише той, добавяйки, че ще продължи да служи като независим депутат.

Въпреки, че Фараж вече не е лидер на партията, миналия месец той поиска Дъглас Карсуел да подаде оставка, заявявайки, че “той активно и прозрачно се стреми да ни навреди”.

Арън Банки, основен източник на финансиране на формацията и кампанията по раздяла с ЕС, отговори на решението на Карсуел в Туитър.

“Двуличникът, който поддържа масовата имиграция, най-накрая е извън ЮКИП, написа той.

Карсуел първи път влезе в парламента през 2005 г. като консервативната и неговата оставка през 2014 г. доведе до ново напрежение, когато той бе преизбран като депутат от друга партия.

“Подобно на много от вас, аз преминах в нея, защото отчаяно исках да напуснем ЕС”, пише той.

“Вече можем да бъдем сигурни, че това ще се случи. „Брекзит“ е в добри ръце“, добави народният представител.

“Не се заблуждавайте, че щяхме да напуснем съюза, ако не беше ЮКИП”, каза още Карсуел.

Оставката му е удар след месеци на вътрешните борби в партията, която се стреми да се сдобие печеливша платформа извън основното си съобщение за евроскептицизъм и противопоставяне на масовата имиграция.Етикети: # #

Категория Свят | 2017/03/27 at 1:27 PM
115 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама