Начало Полезно Условия и договори за настаняване в общинско жилище на Острова

Условия и договори за настаняване в общинско жилище на ОстроваКатегория Полезно | 2018/01/12 at 9:00 PM | 274
Коментари ->> Добави Коментар

Първата стъпка, която трябва да предприемете за да кандидатствате за общинско жилище е да подадете молба в местната община.

Имайте в предвид, че след като подадете молбата вие ще сте в списъка с чакащите и не се знае кога ще се намери жилище за вас. Имате право да подадете такава молба и в райони, в които не живеете в момента, но задължително трябва да сте навършили 18 години. И след като вече подаването на молбата е факт общината ще има тежката задача да реши на кого да даде общинско жилище. В зависимост от равнището ви на живот се определя в коя група ще попаднете (band system),но знайте, че за всяка община критериите са различни.Едни от най-важните критерии по които ще ви преценяват са:

1. Дали в дадения момент имате жилище или сте бездомни

2. Мизерни ли са условията в които живеете

3. Дали имате заболяване и влошава ли се то в следствие на условията в които живеете в момента

След като общината стигне до вашето име в списъка с чакащите, служител ще се свърже с вас и ще ви отправят предложение. В зависимост от политиката на общините след като сте подали такъв вид молба и вече са ви намерили жилище вие нямате право да го откажете, а в някои ще ви дадат право на избор. Ако имате изисквания за това как трябва да изглежда общинското жилище, което ще стане новия ви дом трябва предварително да ги споменете, за да не ви се предлагат други.

За да направите избор трябва да следвате няколко стъпки:

1. Първо може да изчакате и да видите какво ще ви бъде предложено от общината или разгледайте обяви в Интернет и вестници.

2. Трябва да се запознаете с изискванията за избор на общинско жилище, защото някои са предназначени за семейства други за инвалиди и други.

3. Можете да кандидатствате за избрано от вас жилище и имате …….към цялата статия

Източник: БГ ВестникЕтикети: # # #

Категория Полезно | 2018/01/12 at 9:00 PM
275 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БГ Вестник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама