Условия и договори за настаняване в общинско жилище на Острова

      Публикувано на Tuesday, 2 October , 2018      1055 Прегледа     
Условия и договори за настаняване в общинско жилище на Острова

  • Полезно

Първата стъпка, която трябва да предприемете за да кандидатствате за общинско жилище е да подадете молба в местната община.

Имайте в предвид, че след като подадете молбата вие ще сте в списъка с чакащите и не се знае кога ще се намери жилище за вас. Имате право да подадете такава молба и в райони, в които не живеете в момента, но задължително трябва да сте навършили 18 години. И след като вече подаването на молбата е факт общината ще има тежката задача да реши на кого да даде общинско жилище. В зависимост от равнището ви на живот се определя в коя група ще попаднете (band system),но знайте, че за всяка община критериите са различни.
Едни от най-важните критерии по които ще ви преценяват са:

1. Дали в дадения момент имате жилище или сте бездомни

2. Мизерни ли са условията в които живеете

3. Дали имате заболяване и влошава ли се то в следствие на условията в които живеете в момента

След като общината стигне до вашето име в списъка с чакащите, служител ще се свърже с вас и ще ви отправят предложение. В зависимост от политиката на общините след като сте подали такъв вид молба и вече са ви намерили жилище вие нямате право да го откажете, а в някои ще ви дадат право на избор. Ако имате изисквания за това как трябва да изглежда общинското жилище, което ще стане новия ви дом трябва предварително да ги споменете, за да не ви се предлагат други.

За да направите избор трябва да следвате няколко стъпки:

1. Първо може да изчакате и да видите какво ще ви бъде предложено от общината или разгледайте обяви в Интернет и вестници.

2. Трябва да се запознаете с изискванията за избор на общинско жилище, защото някои са предназначени за семейства други за инвалиди и други.

3. Можете да кандидатствате за избрано от вас жилище и имате …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник


Етикети:
Категория Полезно | 2018/10/02 последна редакция в 9:00 PM
Източник : БГ Вестник | Снимка : Google
1056 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки