Условия за еднократна финансова помощ за хора започващи нова работа

      Публикувано на Tuesday, 2 October , 2018      1774 Прегледа     
Условия за еднократна финансова помощ за хора започващи нова работа

  • BG Лондон

Във Великобритания еднократната финансова помощ за хората, които ще започнат нова работа се нарича Job Grant и може да бъде в размер от 100 100GBP до 250GBP.

Условието, на което трябва да отговаряте за да я получите е да сте безработни и да сте регистрирани в Бюрото по труда.
Някои от помощите или надбавките, които получавате може да ви бъдат спрени при започване на нова работа, но еднократната финансова помощ ще може да бъде получена.

Ако искате да получите тази помощ от вас се иска да работите най-малко 16 часа на седмица, за сте започнали новата си работа до 31.03.2013 година и 21 дневен срок трябва да съобщите в Бюрото по труда, че работите.

В случай, че вие сте се класирали и сте получили еднократната помощ за хора започващи нова работа не е нужно да връщате парите. Самата помощ по никакъв начин няма да се отрази на помощите или надбавките, които получавате до момента. Тази помощ, която ви се предоставя не се облага с данък.

В зависимост от семейното ви положение вие можете да получите различна еднократна помощ като за:

1. Лица и двойки, които нямат деца размера на сумата е 100 GBP

2. Самотни родители и двойки с деца, сумата която се изплаща е в размер на 250 GBP

Задължително условие е да сте притежател на банкова сметка, защото сумата се изплаща по банков път.
Разбира се има и условия, на които трябва да отговаряте за да получите това еднократно финансиране за хора започващи нова работа, а те са:

1. Да получавате други помощи и да сте безработни преди да започнете новата работа

2. Да работите в период от поне 5 седмици

3. На седмица трябва да имате най-малко 16 работни часа

4. Да получавате някоя от помощите Jobseeker’s Allowance, Income Support, Employment and Support Allowance, Incapacity Benefit, Severe Disablement Allowance най-малко 26 седмици преди да започнете работа.

Изключения разбира се има и те са когато вашия партньор работи повече от 24 часа на седмица и се очаква той да продължи поне още 5 седмици.

Трябва да кандидатствате за еднократна финансова помощ за лица започващи работа в Бюрото по труда най-късно в 21 ден след започване на новата работа. В случай, че вие сте се класирали и ще получите тази помощ тя бъде изплатена автоматично по банков път в сметката която сте предоставили. Единствено условие е да ви бъде спряна някоя от помощите, които сте получавали до момента преди да започнете работа.

www.alexdevelopment.co.uk


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/10/02 последна редакция в 8:15 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1775 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки