Увеличават се случаите на заболели от грип у нас

      Публикувано на Monday, 20 January , 2020      761 Прегледа     
Увеличават се случаите на заболели от грип у нас

  • България

41 доказани случая на заразени с т.нар свински грип има от началото на грипния сезон у нас, съобщиха за “По света и у нас” от Центъра по заразни и паразитни болести. Вчера в Смолян след усложнения почина 51-годишен пациент.
Най-много са болните в София, следват Смолян и Сливен. Пикът на грипната епидемия се очаква през февруари.

Тежки белодробни усложнения и пневмония след прекаран свински грип са причината за смъртта на 51-годишния мъж от село Борино.

В смолянската болница се лекува и 37-годишна жена, която вече се подобрява. Изписано е 7-годишно дете, също боледувало от свински грип.

Три грипни вируса са засечени тази зима в страната – свинския грип, Виктория и тип А. 94 са положителните проби като голяма част от тях са регистрирани тази седмица.

Най-много болни от всички три разновидности на грипния вирус има в София, Смолян и Сливен. Все още обаче е рано да се говори за епидемия.

Анелия – майка на болно дете, Смолян: Обадиха ми се от градината, че е с висока температура.
Именно повишената температура е един от основните симптоми на грипа, заедно с кашлицата, възпаленото гърло и болките в мускулите. Затова въпреки че е неделя, Анелия вече е пред вратата на дежурния кабинет в града.

Д-р Юлиана Лазарова – дежурен лекар, Смолян: Ако до третия-четвъртия ден, нали температурата не спадне, не се подобри състоянието на болния, трябва да се търси лекарска помощ.

Етикети:
Категория България | 2020/01/20 последна редакция в 12:23 AM
Източник : | Снимка :
762 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки