Home България В Асеновград протестират за шеста поредна вечер

В Асеновград протестират за шеста поредна вечер

България 2017/07/04 at 7:06 AM | 0 Прегледа
Сподели

За шеста поредна вечер жители на Асеновград се събраха на протест, за да подкрепят родителите на пострадалите деца след инцидента на язовир “40-те извора”.

Започнал вяло, протестът тази вечер прерасна в гореща дискусия за медийното му отразяване, предаде БНР.Родителите на пострадалите деца настояха, че темата не следва да се употребява политически, от което партиите да трупат дивиденти, както според тях се е случило досега.

Вместо това трябва да започнат дебати за отлагания с годините проблем, както и за начините, по които държавата да се справи с усещането за безнаказаност и дефицит на справедливост. Родителите настояват още за справедлив съдебен процес, както и за премахването на незаконните постройки в Асеновград.

Събираме се тази вечер, за да решим какви да бъдат следващите ни действия през седмицата, заяви бащата на две от битите деца – Йордан Тодоров. В парламента има трима депутати от Асеновград и те могат да пренесат дискусията там, за да може държавата да се ангажира с неговото решетие, казаха още протестиращите.

През седмицата в общината ще бъде внесена подписка от родителите за насрочване на нова поредица от протести, като най-масови се планува те да бъдат през уикендите. Тодоров заяви още, че по инициатива на кмета Емил Караиванов ще бъдат осигурени и психолози, които да помогнат на желаещите родители на пострадалите деца да преодолеят стреса.

По-рано днес областният управител на Пловдив Здравко Димитров призова за повече разум и усилия да не се допуска езика на омразата да доведе до разпалване на етническо напрежение.

Коментирай с Фейсбук

Споносорирани публикации

Четете новия брой на ВЕСТНИК

Реклама

Споносорирани публикации