В Копенхаген плащат най-високата цена за халба бира

      Публикувано на Monday, 25 February , 2019      219 Прегледа     
В Копенхаген плащат най-високата цена за халба бира

  • Любопитно

Отдавна е известно, че Копенхаген е един от най-скъпите градове в света, а сега се оказва, че жителите на датската столица плащат най-високата цена за халба бира, сервирана от барман, пише вестник The Copenhagen Post.

Според анализ на групата Sovereign, доставчик на корпоративни и доверителни услуги, Копенхаген е най-скъпият град в света, в който човек може да изпие студена бира.За изследването са използвани данни, предоставени от Икономическото разузнавателно звено (EIU) за 133 градове, в които са сравнени цените на общо 160 стоки и услуги.

Докато Копенхаген е класиран на 10-то място в общия списък на EIU – показател за високите разходи за посетителите – той е поставен под номер едно като град с най-високи разходи за живот, който включва и обикновени неща като консумацията на бира.

Етикети:
Категория Любопитно | 2019/02/25 последна редакция в 7:30 AM
Източник : Новини | Снимка : Google
220 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки