В Лондон осигуряват храна и хотелски стаи за бездомните за Коледа

      Публикувано на Tuesday, 8 December , 2020      484 Прегледа     
В Лондон осигуряват храна и хотелски стаи за бездомните за Коледа

  • Лондон

На фона на пандемията от новия коронавирус благотворителната организация Crisis реши да настани най-уязвимите бездомни хора в Лондон в хотели,
като организира за тях медицински консултации и три хранения на ден, съобщава британският национален ежедневник The Times.

Всяка година, считано от 70-те години на миналия век, за Коледа британската благотворителна организация настанява хиляди бездомни хора в обществени зали или конгресни центрове, но това се оказва невъзможно в условията на пандемията.

Независимо от това, както отбелязва The Times, организацията намери изход, като реши да настани хората от улицата в хотели за период от две седмици.

По-специално организацията ще настани най-уязвимите бездомни жители на Лондон в 517 хотелски стаи в четири хотела в столицата, които се присъединиха към инициативата, като се предоставиха стаи на по-ниски цени, предава “Фокус”.

“Обикновено приемаме повече от четири хиляди души в 10 центъра и привличаме около 12 хиляди доброволци. Тогава се случи пандемията и трябваше да спрем и да преоткрием колелото”, заяви главният изпълнителен директор на Crisis Ян Ричардс.

Тази година бездомните ще имат на разположение хотел за две седмици, където ще получават три хранения на ден, доставени в стаята им. За тези, които все пак се окажат на улицата, ще се предлагат медицински услуги.

Освен това на Коледа те ще имат онлайн концерт и викторина с участието на известни личности: актриса, известна с филмите за Хари Потър, и актьор от телевизионния сериал “Игри на тронове”.

Според The Times тези бездомници, които прекарват празниците като временно настанени, ще получат коледни ястия и хранителни пакети от организацията. Освен това ще бъде създадена служба за подкрепа, благодарение на която доброволците ще могат да поддържат връзка с бездомните, за да не се чувстват изолирани.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/12/08 последна редакция в 12:00 PM
Източник : BG on Air | Снимка : Google
485 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки