Начало Лондон В Лондон проверяват законен ли е митническия съюз

В Лондон проверяват законен ли е митническия съюзКатегория Лондон | 2018/05/19 at 8:00 AM | 103
Коментари ->> Добави Коментар

Депутатите в Лондон проверяват дали планът на Тереза Мей за търговия с ЕС след Brexit е законен според международното право.За това съобщи вицепремиерът Дейвид Лидингтън, пише The Independent.

Той призна също, че някои високопоставени министри са изразили „сериозна критика по техническите подробности” зад обмисляното от британския премиер т.нар. „митническо партньорство” с ЕС.

По думите на Лидингтън ще отнеме около седмица подготовката за цялостно оценяване на плана за партньорство, както и какви биха последиците от пълно отцепване от митническия съюз на ЕС.

Британските медии по-рано писаха, че британският министър по въпросите за Brexit Дейвид Дейвис също е предупредил Мей, че оставането на Великобритания в митническия съюз би могло да е незаконно. Ако страната остане във въпросния съюз, тя ще трябва да събира мита от името на ЕС, които да влизат в бюджета на Блока.

В писмото си до Мей Дейвис е написал, че ако британското правителството реши да продължи под някаква форма митническото си партньорство с ЕС, впоследствие може да е твърде късно да отмени решението си, ако изникнат правни пречки.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/05/19 at 8:00 AM
104 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Економик | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама