В Лондон ще бъде горещо като в Барселона до 2050-а

      Публикувано на Tuesday, 16 July , 2019      1040 Прегледа     
В Лондон ще бъде горещо като в Барселона до 2050-а

  • Лондон

Лондон може да стане толкова топло място като Барселона до 2050 г., като климатът в Единбург ще е по-скоро като в Париж, в Лийдс ще е по подобие на Мелбърн, а в Кардиф като този в Монтевидео.
Това показва ново проучване, което разглежда по какъв начин увеличение на световните температури с 2 градуса по Целзий може да промени 520 големи града по света.

А това не е толкова добре, колко изглежда на пръв поглед, подчертава британската обществена медия Би Би Си за британските си читатели, които принципно копнеят за по-слънчево време от обичайното на Острова.

Повече от една пета от градовете, включително Сингапур и Куала Лумпур, ще преживеят условия, които големите градове не са виждали досега, изтъкват от лаборатория Crowther.

Лондон би могъл да пострада от вида екстремна суша, която удари Барселона през 2008 г., когато тя беше принудена да внася питейна вода от Франция на стойност повече от 22 млн. евро.

Повишаването на температурите с 2 градуса до 2050 г. сравнява настоящия ден с температурите, които са били преди “прединдустриалния период”, за който обикновено се смята този между 1850 и 1900 година, когато изгарянето на изкопаеми горива все още не е променило климата.

Това повишение на температурата ще доведе до увеличаване на средната температура във Великобритания през най-горещия летен месец с около шест градуса до 27 градуса.

Учените се надяват, че сдвояването на градове ще помогне на хората да визуализират въздействието, което климатичните промени биха могли да имат в рамките на собствения им живот.

“Историята многократно ни е показвала, че сами по себе си данните и фактите не вдъхновяват хората да променят убежденията или действията си“, изтъква водещият автор Жан-Франсоа Бастин.

Изследването, публикувано в сп. PLOS One, показва, че летата и зимите в Европа ще станат по-топли, със средни повишения на температурите съответно от 3,5 и 4,7 градуса.

Това е еквивалент на град, изместващ се на 1000 км на юг, като най-засегнатите са най-отдалечените от Екватора.

Правителствата по целия свят обещаха да ограничат покачването на средната световна температура до 1,5 градуса до 2050 г., подписвайки Парижкото споразумение за климата през 2015 г.

Глобалната температура вече се е повишила с 1 градус над прединдустриалните нива, алармират от много време от Междуправителствената експертна група по климатичните промени към ООН (IPCC), в която участват хиляди от най-авторитетните учени кламатолози в света.

А при настоящия темп на затопляне – 0,2 гласуда на десетилетие – глобалното затопляне ще достигне повишение от 1,5 градуса в периода между 2030 и 2052 г.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/07/16 последна редакция в 4:46 AM
Източник : Нюз | Снимка : Google
1041 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки