В Нидерландия се образуваха огромни опашки за марихуана заради коронавируса

      Публикувано на Monday, 16 March , 2020      1174 Прегледа     
В Нидерландия се образуваха огромни опашки за марихуана заради коронавируса

  • Коронавирус

В Нидерландия се образуваха огромни опашки пред кофишоповете, където се продават разрешените в страната наркотични вещества.
Местните жители бързат да си купят запас от марихуана, защото властите затварят тези заведения заради пандемията от новия коронавирус, пише порталът NOS.nl.

Забраната бе обявена внезапно и започна да действа почти веднага. Тя ще бъде актуална до 6 април, така че огромен брой хора буквално нападнаха кофишоповете.

Както отбеляза потребител в Instagram, такива опашки не е имало дори за тоалетна хартия. В социалните мрежи се появиха иронични коментари, че местните наркомани ще се заразят едни други в тази огромна тълпа и всички ще умрат от коронавирус.

Според даниите към края на 2019 година, в Амстердам има 173 кофишопа, където се продава легално марихуана и хашиш.

Паниката на фона на пандемията обхваща много страни. Във Варшава жителите купуват храна, рафтовете в супермаркетите са празни, същата е ситуацията в Испания, където има не само недостиг на медицински маски, но и храна. А в Белгия, изглежда, не се страхуват от заразата, защото хората устроиха масови празненства преди въвеждането на общонационалната карантина и нападнаха ресторантите и магазините, което доведе до истерия Министерството на здравеопазването.

Етикети:
Категория Коронавирус, Свят | 2020/03/16 последна редакция в 6:57 AM
Източник : Фокус | Снимка : Google
1175 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки