В партията на Тереза Мей се опасяват, че може да има преврат в полза на “твърд” Брекзит

      Публикувано на Monday, 3 September , 2018      77 Прегледа     
В партията на Тереза Мей се опасяват, че може да има преврат в полза на “твърд” Брекзит


Приток на нови членове притеснява управляваща партия в Лондон


Обикновено притокът на нови членове е повод за радост сред политическите партии, но някои британски консерватори се опасяват, че новите хора може да се присъединяват, за да наложат „твърд“ Брекзит, пише AFP.От началото на лятото хиляди са поискали да се присъединят към управляващата партия на премиера Тереза Мей – феномен, на който еврофилите не гледат с добро око. Те се опасяват, че новите членове се опитват да променят съотношението на силите в партията, разделена между тези, които искат пълно скъсване с ЕС и поддръжниците на запазването на близки отношения.


„Очевидно има приток на хора, които се присъединяват към Консервативната партия, но не може да се каже с каква цел“, заявява Доминик Грийв, който обаче е убеден, че някои от тях имат за цел да отслабят проевропейските сили в партията.


Повод за подобни опасения на депутатите еврофили дава Арон Банкс, съосновател и ковчежник на движението в подкрепа на Брекзит. В статия във в. Times от миналата неделя Банкс на практика призова 90-те хил. членове на движението и 1.4 млн. последователи в социалните мрежи да се присъединят към консерваторите, за да помогнат за избирането на консервативен лидер, подкрепящ твърдия Брекзит, в случай на оставка на премиерката Мей, чиято позиция е нестабилна.


Според правилника на британските консерватори всички, членували в партията поне три месеца, имат право да участват в избора на нов лидер. Те обаче ще гласуват между две кандидатури, посочени от депутатите на партията.


Според Тим Бейл, преподавател по политически науки в университета Queen Mary в Лондон, членската маса на Консервативната партия, която в момента е около 124 хил. членове, може да достигне 140 хил.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/09/03 последна редакция в 3:30 PM
Източник : economic.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
78 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки