В Шотландия призоваха британските министри „да защитават Съюза“

      Публикувано на Wednesday, 17 July , 2019      922 Прегледа     
В Шотландия призоваха британските министри „да защитават Съюза“

  • Лондон

Отделните министерства в британското правителство са призовани да направят защитата на Съюза основен приоритет в комуникациите, политиката и разходите, тъй като правителството на Обединеното кралство е изправено пред „огромно политическо предизвикателство“ в Шотландия, съобщава шотландския вестник „Хералд”, цитиран от „Фокус”.

Изданието съобщи, че министрите на кабинета са призовани да приемат постоянен „режим на кампанията“ за спасяване и укрепване на Съюза и да бъдат проактивни в това отношение, тъй като правителството на Шотландската народна партия (СНП) насърчава независимостта на Шотландия.
Действително писмена бележка отбелязана като „чувствителна информация за колегите от кабинета, Дейвид Лидингтън, де факто заместникът на Тереза Мей, предположи, че администрацията на СНП използва туристическа маркетингова кампания като прикритие за насърчаване на независимостта.

Той пише: „Шотландското правителство има маркетингова кампания за няколко милиона паунда, „Шотландия е Сега“. Въпреки че кампанията е насочена към привличане на туристи, инвеститори и работници мигранти, в действителност тя е насочена към местната аудитория, насърчавайки идеята за шотландска идентичност.

 

В документа се отбелязва, че Брекзит е увеличил натиска върху вече чувствителна политическа ситуация, че „основните тенденции в идентичността и демографията“, съчетани с оттеглянето на правителството на Обединеното кралство от ключови области на шотландския живот поради прехвърляне на отговорност, „представляват реални рискове за целостта на Обединеното кралство ”.

Лидингтън каза на колегите си: „В Шотландия сме изправени пред значително, неотложно политическо предизвикателство”, като се има предвид, че мнозинството в страната гласува за „Оставане” и искания за повече правомощия по отношение на имиграцията.

Той изтъкна, че натискът върху конституционната позиция „остава висока” и ще се увеличи, ако Никола Стърджън успее да спечели мнозинство в изборите за местен парламент през 2021 година.

Отбелязвайки как първият министър вече е внесъл законопроект за определяне на рамката за бъдещи референдуми и как са били отправени призиви за втори референдум за независимостта преди края на следващата година, министърът отбеляза, че те „рязко подчертават продължаващите рискове за Съюза”.

 


Етикети:
Категория Лондон | 2019/07/17 последна редакция в 4:13 PM
Източник : www.pik.bg | Снимка : Лондон Днес
923 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки