Вашингтон готви нов удар срещу нелегалните имигранти

      Публикувано на Monday, 4 September , 2017      7 Прегледа      Коментари Добави коментар
Вашингтон готви нов удар срещу нелегалните имигранти

  • Свят

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е решил да сложи край на програма, позволяваща на стотици хиляди имигранти, дошли нелегално като деца, да останат в страната, съобщи “Политико”.

Много конгресмени от Републиканската партия на Тръмп подкрепят тази програма, създадена с президентски указ от неговия предшественик Барак Обама през 2012 г. Тя касае около 800 000 души.

Очаква се Тръмп да обяви какво е неговото решение по въпроса днес.

Според “Политико” обаче той вече се е произнесъл и негови сътрудници са подготвили премахването на програмата.

Тя защитава от депортация хора, дошли като деца незаконно в САЩ, и им позволява да работят или да учат в университет.

ПОСЛАНИЕ

Барак Обама е посъветвал Доналд Тръмп да не забравя демократичните ценности – това е посланието на 44-ият президент на САЩ към 45-ия президент, оставено в Овалния кабинет.
Писмото на Обама се състои от около 300 думи и започва с обръщението:
“Скъпи господин президент” и с поздравления за началото на великолепното приключение – президентското управление. “Ние сме временно на този пост и това ни прави пазители на демократичните институции и традиции, каквито са правовата държава, разделението на властите, защитата на гражданските права, за които са се сражавали предците ни. Каквито и да са напреженията във всекидневната политика, трябва да оставим тези инструменти на нашата демокрация поне толкова силни, колкото сме ги заварили”, пише Обама до Тръмп.

Категория Свят | 2017/09/04 последна редакция в 8:00 PM
Източник : | Снимка :
8 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки