Начало Брекзит, Великобритания ВАЖНО: Роумингът за британците няма да се връща, дори без сделка за Брекзит

ВАЖНО: Роумингът за британците няма да се връща, дори без сделка за Брекзит

Роумингът за британците няма да се връща, дори без сделка за Brexit


Категория Брекзит, Великобритания | 2018/09/13 at 8:30 PM | 70
Коментари ->> Добави Коментар

Два от големите оператори вече са се съгласили да не въвеждат такси за роуминг в ЕС


Роумингът за данни и разговори няма да се върне, дори ако Обединеното кралство напусне ЕС без споразумение. Това обеща новият британски министър за Брекзит Доминик Рааб. Той обяви, че два от мобилните оператори в страната вече са се съгласили да не въвеждат такси за роуминг, а ако другите не ги последват – правителството ще ги принуди със закон.

Роумингът за абонатите, които използват телефоните си в друга държава от ЕС, отпаднаха от юни 2017 г. Но регламентът на ЕС, който премахна таксите, няма да бъде част от законодателството на Обединеното кралство след Брекзит, който ще е факт на 29 март следващата година.
На теория това означава, че мобилните оператори в Обединеното кралство, ако искат, биха могли отново да въведат таксите за роуминг, които ще оскъпят за британците използването на мобилни услуги в държавите от ЕС. Рааб заяви пред предаването Today на BBC Radio 4, че два мобилни оператори – Vodafone и Three, публично са се съгласили да не въвеждат отново такси за роуминг.


Британският кабинет се събра днес на тричасово заседание за обсъждане на стратегия за излизане от ЕС без сделка


На събирането е присъствал и управителят на Bank of England Марк Карни. Рааб заяви, че правителството се стреми да сключи сделка с Брюксел най-късно до средата на ноември, но планира и извънредни ситуации, в случай че това не се случиЕтикети: # # # #

Категория Брекзит, Великобритания | 2018/09/13 at 8:30 PM
71 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : economic.bg | Снимка : economic.bg
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама