Великобритания дава извънредно 4,6 млрд. паунда на затворените бизнеси

      Публикувано на Saturday, 16 January , 2021      1073 Прегледа     
Великобритания дава извънредно 4,6 млрд. паунда на затворените бизнеси


Британските власти представиха нов пакет за 4,6 млрд. паунда в подкрепа на бизнеса,

който се мъчи да се справи с негативните последици от третата национална карантина, започнала тази седмица и имащ за цел ограничи новата много силна вълна на коронавирусни инфекции, обхванали страната.
Финансовият министър Риши Сунак заяви, че компаниите за търговия на дребно,

както и тези от хотелиерския, ресторантьорския, туристическия и развлекателния бизнес, ще могат да поискат нови еднократни безвъзмездни средства на стойност до 9000 паунда, които да им помогнат през първите месеци на 2021 г.

Очаква се тази опция да бъде достъпна за над 600 000 компании в цялата страна.

Премиерът Борис Джонсън обяви късно снощи, че страната влиза в общ строг локдаун, подобен на този от месец март, като посочи, че силно заразният нов щам на коронавирус, идентифициран за първи път във Великобритания през ноември, се разпространява толкова бързо, че рискува да порази Националната здравна служба (NHS) в рамките на 21 дни.

“По време на пандемията предприехме бързи действия за защита на живота и поминъка и днес обявяваме допълнителна парична инжекция в подкрепа на бизнеса и работните места до пролетта”, заяви Сунак.

“Новата финансова помощ ще помогне на бизнеса да премине през предстоящите месеци и от решаващо значение е, че ще помогне за запазването на работните места, така че трудещите се да бъдат готови да се върнат на работа, когато бизнесът ще може да отвори отново”, посочи още той.

В допълнение към безвъзмездните средства на стойност около 4 млрд. паунда, правителството ще предостави 594 млн. паунда на местните власти на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия за подпомагане на фирми, които не са успели да се класират за безвъзмездните средства.

През ноември миналата година Сунак заяви, че мерките, предприети до този момент за подпомагане на икономиката да се справи с негативните последици на пандемията, ще струват около 280 млрд. паунда през тази финансова година.

Междувременно Риши Сунак заяви, че правителството най-вероятно ще разгледа през март възможните допълнения и модификации на финансовата помощ за бизнеса, засегнат от коронавирусната пандемия.

“Мисля, че бюджетът в началото на март е отлична възможност да направим равносметка на обхвата на подкрепата, която сме въвели, и да представим следващия етап от нашия икономически отговор на коронавируса по това време”, заяви той.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/01/16 последна редакция в 8:00 PM
Източник : Експерт | Снимка : Google
1074 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки