Великобритания депортира гражданите на ЕС без уседналост

      Публикувано на Thursday, 10 October , 2019      3856 Прегледа     
Великобритания депортира гражданите на ЕС без уседналост


Министърът на Великобритания по въпросите на сигурността Брандън Люис заплаши гражданите на ЕС на Острова с депортация, ако не подадат документи за уседналост след Брекзит, пише “Гардиън”.
Данни на вътрешното министерство показват, че 1 милион от 3 милиона граждани на ЕС във Великобритания трябва да подадат документи за уседнал статут, което им позволява да останат на Острова.

В интервю за германския вестник “Велт” Люис коментира, че тези хора рискуват да бъдат депортирани, ако не подадат документи до края на 2020 г.

“Ако гражданите на ЕС не се регистрират дотогава без адекватно оправдание, имиграционните правила ще бъдат приложени”, предупреди той.

Запитан дали тези, които не са подали документи през следващите 14 месеца, ще бъдат депортирани, дори и ако изпълнят всички условия за пребиваване, Люис отговори: “Теоретично, да. Ние ще приложим правилата“.

Активисти алармират, че коментарите подсказват, че правителството планира да не изпълни обещанието си към гражданите на ЕС.

Групата The3million, която представлява гражданите на ЕС на Острова, обяви, че за първи път британското правителство потвърди какво ще се случи на тези, които не са подали документи за уседнал статут.

Според организацията много граждани на ЕС в Обединеното кралство не знаят за изискването да се регистрират за уседнал статут, докато други отказват като протест срещу Брекзит.

 


Етикети:
Категория Лондон | 2019/10/10 последна редакция в 7:41 PM
Източник : Нюз | Снимка : Google
3857 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки