Великобритания е най-привлекателна за богатите частни инвеститори в имоти

      Публикувано на Monday, 11 May , 2020      1742 Прегледа     
Великобритания е най-привлекателна за богатите частни инвеститори в имоти

  • Лондон

Великобритания остава най-привлекателната държава за инвестиции в имоти от богати частни инвеститори, тай като хората все още смятат недвижимостите на Острова за инвестиционен актив,
посочва се в нов доклад на консултантската компания Knight Frank, цитирана от онлайн изданието propertywire.com.

Като цяло частните инвеститори вече имат силно присъствие и на пазара на бизнес имоти в страната. В резултат на това те се превръщат във все по-важна сила на световния пазар на недвижими имоти.

Според компанията 27% от всички сделки с бизнес имоти в света включват частен купувач. Една четвърт от частното богатство се насочва към инвестиции в недвижими имоти от някакъв вид.

“Предполагаме, че частните инвеститори ще продължат да заемат глобален пазарен дял, тъй като броят на богатите лица и техните активи нарастват. Броят на богатите с нетни активи на стойност над 30 млн. долара се увеличава с 6 340 души през 2016 г., като общият брой достига 193 490 души“, коментира Антъни Дуган, директор изследвания на капиталовите пазари в компанията.

Очакванията са апетитът на частните инвеститори за бизнес имоти да продължи да се увеличава. Данните сочат, че 32% от ултра богатите ще инвестират в трансгранични сделки с недвижими имоти през следващите две години.

Данните сочат още, че Азия все повече предизвиква САЩ по отношение на най-голямото регионално население от ултра богати инвеститори. Понастоящем в Азия ултра богатите са със само малко над 27 хил. души по-малко в сравнение със САЩ. Изчисленията показват, че до 2026 г. тази разлика ще се свие до малко над 7 хил. души.

Рискът, особено политически и икономически, се очаква да продължи да бъде висок в дневния ред на инвеститорите през 2017 г. В доклада се посочва, че хората се стремят да диверсифицират портфейлите си и на географско ниво.

Недвижими имоти с пряка структура на собственост, разнообразие от видове и подходи за управление са привлекателни за тези, които не искат да приемат решения на трети страни или да бъдат ограничени от модела на затворените фондове за извършване на сделки.

Валутните движения и контролът върху капитала в някои случаи са причина инвеститорите да искат изнесат капитал от засегнатите страни.

“Най-добрите целеви пазари ще бъдат основно тези, които показват солидни основи, включително търсене на наематели, ликвидност и прозрачност. Все по-често обаче консултираме клиентите си не само с първокласни офиси, активи на дребно и хотели, но и стратегически инвестиции в сектори на растежа, като например градска логистика, развлекателни и специализирани активи, включително студентски жилища“.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/05/11 последна редакция в 3:00 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
1743 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки