Великобритания е най-зле представящата се голяма икономика в света

      Публикувано на Monday, 31 December , 2018      409 Прегледа     
Великобритания е най-зле представящата се голяма икономика в света

  • Лондон

През първото тримесечие на годината икономиката на Великобритания е нараснала с едва 0.2%, показват последните окончателни данни на националната статистика.

Първоначалната оценка бе за ръст от 0.3%, но тя бе ревизирана.Повишение от едва 0.2% прави Великобритания най-зле представящата се голяма икономика в света в момента.

Тя понася удар заради решението на британците да излязат от Европейския съюз, което прати цената на паунда надолу, повиши инфлацията и намали потреблението на домакинствата, което е един от основните двигатели на икономиката.

Последните данни не дават основание да се смята, че тенденцията скоро няма да се обърне.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/12/31 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Пари | Снимка : Google
410 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки