Начало Лондон Великобритания е осъдена за масово следене на комуникации

Великобритания е осъдена за масово следене на комуникацииКатегория Лондон | 2018/09/15 at 7:00 PM | 33
Коментари ->> Добави Коментар

Лондон е получил осъдително решение на Европейският съд за правата на човека за масовото следене на комуникации.

От документите, чието съдържание бе разгласено от Сноудън през 2013 г., става ясно, че британските разузнавателни служби и по-специално Правителствения център за комуникации (GCHQ) играят важна роля в следенето на комуникациите в световен мащаб.Според от Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) масовото прехващане на съобщения и мерките, взети с цел получаване на данни от доставчици на интернет, е нарушило и чл. 8 от европейската конвенция, регламентираща правото на зачитане на личния и семейния живот.

Прехващането е в нарушение и на чл. 10 от Европейската конвенция за правата на човека, имайки предвид “недостатъчните гаранции, осигурявани за поверителна журналистическа информация”.

ЕСПЧ обаче преценява, че системата за споделяне на данни с чуждестранни държави не нарушава ничии права.

Подробности за делото озаглавено Биг Брадър гледа и други срещу Обединеното кралство ( “Big Brother Watch and Others v. the United Kingdom”) може да се видят на официалната страница на ЕСПЧ.Етикети: # #

Категория Лондон | 2018/09/15 at 7:00 PM
34 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Internet | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама