Великобритания е осъдена за масово следене на комуникации

      Публикувано на Saturday, 15 September , 2018      141 Прегледа     
Великобритания е осъдена за масово следене на комуникации

  • Лондон

Лондон е получил осъдително решение на Европейският съд за правата на човека за масовото следене на комуникации.

От документите, чието съдържание бе разгласено от Сноудън през 2013 г., става ясно, че британските разузнавателни служби и по-специално Правителствения център за комуникации (GCHQ) играят важна роля в следенето на комуникациите в световен мащаб.Според от Европейският съд за правата на човека (ЕСПЧ) масовото прехващане на съобщения и мерките, взети с цел получаване на данни от доставчици на интернет, е нарушило и чл. 8 от европейската конвенция, регламентираща правото на зачитане на личния и семейния живот.

Прехващането е в нарушение и на чл. 10 от Европейската конвенция за правата на човека, имайки предвид “недостатъчните гаранции, осигурявани за поверителна журналистическа информация”.

ЕСПЧ обаче преценява, че системата за споделяне на данни с чуждестранни държави не нарушава ничии права.

Подробности за делото озаглавено Биг Брадър гледа и други срещу Обединеното кралство ( “Big Brother Watch and Others v. the United Kingdom”) може да се видят на официалната страница на ЕСПЧ.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/09/15 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Internet | Снимка : Google
142 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки