Великобритания е отказала правото да останат на стотици жертви на трафик

      Публикувано на Wednesday, 31 July , 2019      2046 Прегледа     
Великобритания е отказала правото да останат на стотици жертви на трафик

  • Лондон

Великобритания е отказала на стотици бивши роби правото да останат в страната, както и достъп до подкрепа или услуги за грижи, макар властите да са потвърдили, че те са били жертви на трафик, показват данни на правителството, цитирани от “Ройтерс”.
Между 2015 и 2017 г. вътрешното министерство не е позволило на 752 души, или около четирима на всеки 10 човека, да останат, след като е установено, че са били жертви на трафик.

Всички те са били от държави извън Европа, като Виетнам и Нигерия, според доклада на британския Червен кръст и благотворителните организации, подкрепящи оцелели след робство, Hestia и Ashiana.

“Съвременното робство е широко разпространено в нашите общества и необходимостта от дългосрочна подкрепа е от изключително значение, за да се гарантира, че жертвите могат да възстановят живота си”, каза Абигдал Ампофо, директор в Hestia. “Без тази подкрепа знаем, че много жертви биват връщани към робство и цикълът на злоупотреба продължава.”

Хората, които твърдят, че са били жертви, могат да получават грижи, докато правителството разглежда случая им, което може да отнеме от седмици до години.

От февруари тези, за които е потвърдено, че са жертви, получават 90 дена допълнителна подкрепа в сравнение с предишните 45, заяви правителството.

Те обаче нямат право на достъп до допълнителна помощ след това, нито пък получават автоматично правото да останат в страната, което ги поставя в риск да останат без дом и да бъдат отново експлоатирани, предупреждават активисти.

Благотворителните организации призоваха правителството да удължи периода за подкрепа до 12 месеца и да позволи на спасилите се да останат в страната за най-малко 30 месеца.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/07/31 последна редакция в 12:27 PM
Източник : Дневник | Снимка : Google
2047 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки