Великобритания мисли да забрани продажбите на коли на бензин и дизел

      Публикувано на Saturday, 26 September , 2020      267 Прегледа     
Великобритания мисли да забрани продажбите на коли на бензин и дизел

  • Бизнес

Британските министри обмислят безплатното паркиране и намалението на ДДС за електрическите автомобили, докато премиерът Борис Джонсън се готви да забрани продажбата на нови модели автомобили с двигатели с вътрешно горене в рамките на едно десетилетие, пише британският вестник The Times.
В доклад, поръчан от Министерството на транспорта, се казва, че са необходими поредица от „предварителни стимули“, за да се насърчи продажбата на нови електрически превозни средства.

Проучването посочва, че допълнителната финансова подкрепа за закупуване на автомобил с батерии е „един от най-ефективните и популярни лостове“, които правителството може да възприеме.

Предполага се, че намаляването на ставката на ДДС за електрически автомобили и на свой ред „наказанието“ на тези, които купуват бензинови или дизелови модели, е популярно сред потенциалните купувачи.

В доклада се казва, че други стимули, включително безплатно използване на обществени места за паркиране на автомобили, могат да имат „положително въздействие“ поне в краткосрочен и средносрочен план. Някои съвети вече предлагат безплатно или по-евтино паркиране за електрически превозни средства. Докладът от 239 страници призовава за задължителен стандарт за етикетиране на цените, който подчертава реалните разходи за собственост на електрически автомобил, а не просто предварителната цена за покупка, както и стимули за бензиностанциите и други фирми да инсталират пунктове за зареждане.

Министрите се готвят да обявят, че забраната за продажби на нови бензинови и дизелови автомобили и микробуси ще бъде пренесена от 2040 до 2030 г. Очаква се премиерът Джонсън да потвърди новата цел още през следващата седмица като част от стратегията за постигане на нулева нетна стойност въглеродните емисии във Великобритания до средата на века.

Данните за автомобилната индустрия показват, че през първите осем месеца на тази година са продадени 44 708 автомобила с акумулаторни батерии, почти три пъти повече от общия за същия период през 2019 г. Въпреки това, те все още представляват само 4,9% от общите продажби във Великобритания и експертите казват, че за ускоряване на процеса са необходими допълнителни финансови стимули.


Етикети:
Категория Бизнес, Лондон | 2020/09/26 последна редакция в 4:09 PM
Източник : Офнюз | Снимка :
268 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки