Великобритания няма да въвежда имунизационни паспорти

      Публикувано на Monday, 8 February , 2021      2160 Прегледа     
Великобритания няма да въвежда имунизационни паспорти


Великобритания няма да въвежда имунизационни паспорти.

Хората ще могат да търсят удостоверение от личните си  лекари, ако имат нужда от сертификат за ваксина за пътуване, заяви заместник-министър Надим Захауи, който отговаря за ваксинационната програма.
“Първо, не знаем какво въздействие биха оказали ваксините върху нивото на предаване на вируса. Второ, това би било дискриминация. Мисля, че е правилно хората да отиват да се ваксинират, защото искат да го направят, а не да го правят, защото това е задължително условие за получаване на паспорт”, заяви той.

По думите му най-вероятно във Великобритания ще бъдат въведени годишни имунизации срещу Covid-19, по същия начин както се прави и с ваксината срещу грип.

По-рано в. “Таймс” съобщи, че британските власти са започнали да разработват цифрови паспорти за ваксинация срещу Covid-19 за граждани, които планират да пътуват в чужбина, след съответни искания от редица държави.

В статията беше спомената конкретно Гърция, където годишно ходят на почивка над 2 милиона британци, отбелязва ТАСС.


Етикети:
Категория Лондон | 2021/02/08 последна редакция в 6:26 PM
Източник : Днес | Снимка : Google
2161 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки