Великобритания обмисля „смесване“ на ваксини срещу Covid-19

      Публикувано на Friday, 5 February , 2021      856 Прегледа     
Великобритания обмисля „смесване“ на ваксини срещу Covid-19

  • Коронавирус

Във Великобритания стартира проучване дали поставянето на различни ваксини при първа и втора доза може да дава същия резултат както използването само на една ваксина.
В същото време министърът, отговарящ за масовото ваксиниране, заяви, че по света има 4000 варианта на коронавируса и производителите на ваксини се опитват постоянно да внасят подобрения.

Идеята за използването на различни ваксини е да се търси по-голяма гъвкавост в случай на нарушаване на доставките от определен тип ваксина. Някои учени смятат, че смесването на ваксини може дори да осигури по-добра защита.

Съгласно сегашните официални разпоредби всеки получил първа доза от пуснатите в експлоатация ваксини на „Пфайзер-Бионтех“ и „АстраЗенека-Оксфорд“ трябва да получи втора доза от същата ваксина.

Изпитанията започват в Англия с двете споменати ваксини с участието на повече от 800 доброволци над 50 години. Те ще продължат 12 седмици като е възможно включването и на други ваксини, одобрени от регулаторния орган.

Министърът за масовото ваксиниране Надим Захауи заяви, че по света има 4000 варианта на Covid-19 и компании като „Пфайзер“, „АстраЗенека“ и „Модерна“ постоянно се опитват да подобрят ваксините си, защото е много вероятно те да не са напълно ефективни срещу някои от щамовете.

В интервю за „Скай нюз“ тази сутрин Захауи заяви също, че икономиката ще започне постепенно да се отваря след като бъдат подновени учебните занятия след 8 март, както предвиждат плановете на правителството.

Премиерът Борис Джонсън обеща на 22 февруари да предложи „пътна карта“ за излизане от локдауна.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2021/02/05 последна редакция в 10:00 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
857 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки